Slovensko narodno gledališče Nova Gorica

Premiera intimne monodrame Jeana Cocteauja ČLOVEŠKI GLAS

09.10.2018

Letošnjo sezono odpiramo na malem odru z intimno monodramo Jeana Cocteauja ČLOVEŠKI GLAS. Premiera bo 10. in 11. 10. 2018 ob 20.00, ponovitve pa 12., 24., 25., 26. in 27. 10. 2018.

Monodramo o ljubezenskem paru, ki se razide, bivša ljubimca pa se še zadnjič slišita po telefonu, da bi uredila podrobnosti, je postavila na oder režiserka Ajda Valcl, igra pa Helena Peršuh. Čustveno nabit telefonski sicer močne, sodobne in samostojne ženske razkriva mešanico odločnosti, ranljivosti, moči in krhkosti skozi obče človeško temo zapuščenosti.

Režiserka je o predstavi povedala: “Monodrama prvenstveno govori o izgubi ljubezni, partnerstva, zveze. Z izgubo se vsak od nas slej ko prej sreča, saj se mora odpovedati nečemu, od česar se noče posloviti. Spraševali smo se, kaj ta izguba potegne za sabo. Lahko je to strah pred osamljenostjo, kriza, ki zareže v vsakdan človeka, trenutki negotovosti, ko zadeve niso več takšne, kot smo jih vajeni ... Vse to odpira vprašanja, kaj je smisel, kje in kdo smo v življenju."

VEČ O PREDSTAVI tukaj.

Helena Peršuh; foto SNG Nova Gorica/Peter Uhan