Slovensko narodno gledališče Nova Gorica

NAGRADA za predstavo ŠEST OSEB IŠČE WILLIAMA

22.11.2018

Predstava ŠEST OSEB IŠČE WILLIAMA mladinske gledališke skupine AMO, ki deluje pod okriljem SNG Nova Gorica, je sinoči, 22. 11. 2018, prejela nagrado NOVA GAZ za izvirno odrsko doživetje (nagrada strokovne žirije) na 31. Čufarjevih dnevih v Gledališču Toneta Čufarja Jesenice.

Iskrene čestitke vsem ustvarjalcem!
Metorici: Tereza Gregorič in Urša Adamič
Ustvarjalci: Jonathan Černe, Tajda Lipicer, Jakob Šfiligoj, Nejka Berce Čeligoj, Borut Petrovič, Teodora Komlenić, Tilen Oblak

Utemeljitev strokovne žirije za mladinske predstave (člani so bili  igralka in prevajalka Alenka Bole Vrabec, dramaturginja Kaja Novosel, režiser in igralec David Ahačič):

"Udarno, domiselno, igrivo. To so pridevniki, s katerimi lahko opišemo predstavo Šest oseb išče Williama,  v kateri trije igralski pari preigravajo like, situacije in celotne svetove štirih izbranih Shakespearjevih del: Sen kresne noči, Hamlet, Othello in Macbeth. Člani skupine kljub mladosti odlično obvladajo gledališko obrt, a jih hkrati to ne omejuje pri njihovi razigranosti in preseganju klasičnega, že ukalupljenega branja angleškega mojstra. Iskrivi prizori, ki izhajajo iz improvizacije, so uspešno in smiselno prepleteni zlasti zaradi dodelane dramaturgije ter organske povezanosti ansambla. Celostno podobo uprizoritve omogočajo obvladovanje gledališke manire v vseh ozirih, na drugi strani pa izredna iskrivost, duhovitost in talent igralcev, zaradi česar smo v predstavi več kot le uživali. To je bila odrska magija, ki je ne vidimo velikokrat."