Slovensko narodno gledališče Nova Gorica

Koncert skupine LAIBACH

24.04.2019

Glasbena skupina Laibach bo v sklopu evropske turneje, na kateri predstavlja svoj novi album The Sound of Music, nastopila tudi v SNG Nova Gorica, in sicer z dvojnim koncertom v enem večeru. V četrtek, 25. 4. 2019, bodo nastopili na velikem odru ob 19.00 in ob 21.00. 

Vstopnice: parter: 37 €, balkon: 32 €

Nakup vstopnic pri blagajni gledališča ali prek spletne prodaje:
za koncert ob 19.00 tukaj
za koncert ob 21.00 tukaj

Glasbena skupina Laibach je lani novembra pri angleški založbi Mute objavila svoj dolgo pričakovani album The Sound of Music, za katerega se je ideja porodila ob povabilu skupine v Severno Korejo leta 2015. Album je zdaj končno ugledal luč sveta, in sicer v različnih formatih, samostojno na vinilu in zgoščenki in tudi kot dodatek k blu-ray izdaji dokumentarnega filma Liberation Day. Takoj je požel navdušujoče kritike: recenzije so bile objavljene v uglednih svetovnih publikacijah, kot so Guardian, Independent in Rolling Stone, New York Times International pa je članek o izidu albuma objavil celo na svoji naslovnici. The Sound of Music je bil uvrščen med najboljših petdeset  (The Quietus) oziroma med najboljših petindvajset (Louder Than War) albumov leta 2018. 

Zasedba Laibach bo februarja in marca 2019 album predstavila v živo, na turneji več kot trideset koncertov po evropskih dvoranah (http://laibach.org/the-sound-of-music/#tour), med njimi tudi v Novi Gorici 25. aprila.

http://www.laibach.org/
http://laibach.org/the-sound-of-music/