Slovensko narodno gledališče Nova Gorica

ANA DESETNICA prihaja v Novo Gorico

30.06.2019

Mednarodni festival uličnega gledališča ANA DESETNICA prihaja v Novo Gorico. Od 2. do 4. 7. 2019 se bodo v centru mesta na Bevkovem trgu zvrstile tri predstave. OGLED je BREZPLAČEN!

TOR | 2. 7.  | ob 20.00 
SPRINGTIME
, pretirana romantična komedija v stilu burlesk, 20 min
Hendrick-Jan de Stuntman sreča Merel Kamp, Nizozemska
Moški in ženska visita na vzmeteh, ki so pritrjene na jekleno konstrukcijo in ju omejujejo v gibanju. Posledica je zapoznelo, nerodno in karikirano gibanje - od njunega prvega srečanja do usodnega "in živela sta srečno do konca svojih dni". Spektakularna vizualna predstava, v kateri klišeji ustvarijo tragikomično ljubezensko zgodbo.

SRE | 3. 7.  | ob 20.00 
IKAR
, plesna ulična predstava s povorko, 50 min
Southpaw Dance Company, Velika Britanija
Ikar  je obseden z nebom in si prizadeva, da bi poletel. Zaganja se v zrak, omahuje in poletava, vedno bolj zavzet in zazrt v višave. Občinstvo doživlja njegove sanje in prizadevanja neposredno,  tudi zaradi njegovih štirimerskih kril, ki artistom omogočajo, da s kombinacijo koreografije in manipulacije predmetov  Ikar dejansko poleti v nebo.

ČET | 4. 7.  | ob 19.00 (Pozor, predstava je prestavljena z 20.00 na 19.00 uro!)
POČIVAJTE V MIRU
, ulična predstava, 40 min
KD Priden možic, Slovenija
Apokaliptična komedija o treh pogrebnikih, mojstrih svojega poklica, ki kar na ulici vestno  izpolnjujejo božje želje po odstranjevanju posameznikov. Nastopajo Gorazd Žilavec, Miha Brajnik in Goran Završnik.


Festival sta omogočila in finančno podprla SNG Nova Gorica in Mestna občina Nova Gorica!

mesto kulture