Slovensko narodno gledališče Nova Gorica

Erik Gedeon

Večno mladi

Gostuje Drama Slovensko narodno gledališče Maribor

Songdrama

na sporedu

Za predstavo trenutno ni razpisanih terminov.


trajanje Predstava traja 1 uro in 40 minut in nima odmora.

Igrajo

o delu

Staranje je postalo najhujši bavbav, najstrašnejša bolezen novega veka. Ker časa ne moremo ustaviti, je najbolje, da skozi solze smeha pogledamo v leto 2065, kako bo, ko v gledališki stavbi na Slovenski 27, kjer domuje SNG Maribor, ne bo več hrama umetnosti, ampak dom za ostarele.

V uprizoritvi Večno mladi skupina igralcev in igralk, članov nekdanje mariborske Drame, na groteskno zabaven način, s pomočjo pevske oz. glasbene terapije, poskrbi za vse prej kot dolgočasen rock'n'roll tretjega življenjskega obdobja.  Ob izvrstnih igralsko - pevskih interpretacijah hitov, kot so "I Love Rock'n'Roll", "Born To Be Wild", "I Got You Babe" itd., trohneče odrske deske ponovno katarzično zavibrirajo.

V songdrami Švicarja Erika Gedeona Večno mladi (2007mturško ad), ki jo je vsestranski glasbeno gledališki ustvarjalec Sandy Lopičić z ustvarjalci uprizoritve v vsebinsko in dramaturško adaptirani obliki postavil na oder, so (iz)našli težko iskani zvarek za večno mladost – zabavo, ki trese oder in ruši stereotipe o starcih.

nagrade

  • Žlahtna komedija po izboru strokovne žirije na 25. festivalu Dnevi komedije v Celju, 2016
  • Žlahtna komedija po izboru občinstva na 25. festivalu Dnevi komedije v Celju, 2016
  • Mateja Pucko - Žlahtna komedijantka na 25. festivalu Dnevi komedije v Celju, 2016
  • Sandy Lopičič - Žlahtni režiser  na 25. festivalu Dnevi komedije v Celju, 2016
  • Posebno priznanje celotni zasedbi - 40. festival Dnevi satire Fadila Hadžića, Satiričko kazalište Kerempuh, Zagreb, 2016
  • Mateja Pucko - igralska nagrada, 40. festival Dnevi satire Fadila Hadžića,  Satiričko kazalište Kerempuh, Zagreb, 2016

Prikaži celoten spored za predstavo

  • 23. 04. 2017 ob 17.00. SNG Nova Gorica, veliki oder. Za abonma Nedelja popoldan, Konto in Izven