Slovensko narodno gledališče Nova Gorica

Maša Kagao Knez

Momentum – Avenija ujetih trenutkov

Studio XXV, Cankarjev dom, KUD Baobab in Plesni Teater Ljubljana

Plesno glasbeni mozaik

Krstna uprizoritev

na sporedu

Za predstavo trenutno ni razpisanih terminov.


trajanje Predstava traja 1 uro in nima odmora.

o delu

Vsaka zgodba se začne na neki točki, v nekem momentu, trenutku, ki se ga nikoli natančno ne spomnimo; po navadi nima jasnega začetka, tudi cilj je le približno nakazan. Rastlina živi iz svojega rizoma, njeno pravo življenje je skrito; kar je vidnega nad tlemi, traja le eno poletje, potem ovene. Kar vidimo, je cvet, ki se osuje. Rizom ostane …V resnici si vse le domišljamo. Delamo [si] predstave, da potem v njih živimo. Za hip ujamemo trenutek, potem gremo naprej … Same sebe lahko razumemo le v luči notranjih doživljajev. (Zapisano po motivih Spomini, sanje, misli C. G. Junga)

Maša Kagao Knez, »koreografinja upanja, lepote druženja in bivanja« v predstavi Momentum – Avenija ujetih trenutkov nadaljuje opazovanje lastnega in skupnostnega (so)bivanja. Avenija je gib, ki govori, glas, ki razgibava prostor, ki se nenehno gosti in spet redči. Gib in glas naseljujeta človekovo telo in v njem sobivata; kot srečevanje notranjega in zunanjega, tradicije in sodobnosti, preteklega in prihodnjega, v kar je ujet trenutek – zdaj.

Maša Kagao Knez z mednarodno zasedbo soplesalcev ter raperjem Josom ob spremljavi glasu Murata so »popolna ekipa v predstavi, ki je ne smete zamuditi«.

 

Avtorica in koreografinja: Maša Kagao Knez
Avtorska glasba: Murat & Jose, Irena Yebuah Tiran, Leticia Slapnik Yebuah, Tim Kostrevc, Damaris Potočnik
Asistentki koreografinje: Rosana Hribar, Jana Menger
Dramaturginja: Andreja Kopač
Kostumi: Jelena Proković in EA Kreativa
Soustvarjalci in nastopajoči: Dalanda Diallo, Gerard Diby, Maša Kagao Knez, Murat & Jose, Urša Rupnik, Leticia Slapnik Yebuah, Liza Šimenc, Irena Yebuah Tiran & Plesalke plesnega studia XXV: Vesna Bizjak, Emina Baj, Tjaša Jerak, Lea Menard, Kristina Sicherl, Sara Zaninović, Ajda Žagar, Eva Žagar

Koprodukcija: Studio XXV, Cankarjev dom, KUD Baobab in Plesni Teater Ljubljana

 

 

Prikaži celoten spored za predstavo

  • 22. 03. 2018 ob 20.00. SNG Nova Gorica, veliki oder. Za abonma Ples, Konto in Izven. Izbirna predstava za abonente