Slovensko narodno gledališče Nova Gorica

Korak v pravo smer

Gostuje Via Negativa

Politični kabaret absurda

na sporedu

Za predstavo trenutno ni razpisanih terminov.


trajanje Predstava traja 50 minut.

o delu

Dva spremljevalna vokalista se brez solista in brez banda znajdeta sredi praznega odra. Sta zgolj »backup« praznine. Čeprav izgledata precej nebogljeno, v bistvu niti nista tako nemočna. Imata program. Imata priložnost, da stopita v ospredje, da prevzameta igro. Svoje spremljevalno delo profesionalno opravita od začetka do konca – čeprav ni na odru ničesar, kar bi lahko spremljala.

Performans uprizarja absurd, ki ga trenutno živimo. To je situacija, v kateri politični sistem zgolj še vzdržuje videz nekakšnih fantomskih možnosti, priložnosti, svobode… V bistvu pa ni več nikogar, ki bi to lupino »demokratičnih vrednot« in »svobodne družbe« lahko osmislil z vsebino, kajti demokratična družba vsako možnost sproti tudi demokratično izniči.Komentarji
SNG Nova Gorica spodbuja razpravo uporabnikov o predstavah in o objavljeni vsebini na spletnih podstraneh predstav. Uporabnike pozivamo, da se pri komentiranju držite teme in upoštevate pravila govornega bontona. Tudi ostro kritiko ali nestrinjanje s posameznimi mnenji je mogoče izraziti brez osebnih napadov in žalitev. Neprimerne in žaljive vsebine bodo odstranjene.

Želim oddati komentar

Prikaži celoten spored za predstavo

  • 14. 11. 2018 ob 20.00. SNG Nova Gorica, mali oder. Za abonma Mali oder, Konto in Izven. Izbirna predstava za abonente