Slovensko narodno gledališče Nova Gorica

Laura Eason

Seks z neznanci

Sex with strangers

Gostuje Mestno gledališče Ptuj

Sodobna ameriška komedija

na sporedu

Za predstavo trenutno ni razpisanih terminov.

o delu

Seks z neznanci lahko označimo kot komedijo, prežeto z ljubezensko dramo. V njej spremljamo zanimiv in dinamičen odnos, poln preobratov med Olivijo, (39 let, nato 41); ki je pametna, seksi, na videz močna, zna prikriti krhkost, občutljivost, ranljivost in 28-letnim Ethanom, (nato 30 let), ki je zelo karizmatičen, seksi, navajen biti v centru pozornosti. Oba sta pisatelja. Ona nerealizirana v svojem poslanstvu, po neuspeli prvi objavi piše zase. On je čisto nasprotje, zelo popularen in uspešen pisatelj, je pisateljska zvezda, ki je zaslovel s pisanjem memoarov na blogu, ki nosi tudi naslov dramskega besedila. Ethan Olivijino pisanje pozna in ga zelo ceni. Zgodba se sprva dogaja v ruralnem Michiganu v bed and breakfast penzionu, kjer se protagonista po naključju spoznata in zapleteta v burno razmerje, nato pa v Olivijinem stanovanju v Čikagu, kjer se klopčič slave in poželenja še bolj preplete in zaostri.

Dramsko besedilo Seks z neznanci je drama o poželenju, ljubezni, uspehu, želji po uspehu, ambicioznosti in potrditvi ter o kompleksni naturi osebne identitete v sodobnem digitalno-dominantnem času. Je iskrena komedija o zasebnem in javnem v času virtualne resničnosti, ko je lahko identiteta ustvarjena na spletu, in ko je zelo zapleteno ugotoviti, s kom si deliš posteljo, s sorodno dušo ali s popularno znanko s fantastičnim telesom.

Seks z neznanci (Sex with strangers) Laure Eason uvrščamo v sodobno ameriško dramatiko. Končno obliko je besedilo dobilo leta 2014 ob uprizoritvi v New Yorku. Pred tem je bilo uprizorjeno v Čikagu 2011, v Sydneyju 2012 in nazadnje v Londonu 2017.

Režiserka Renata Vidič
Igrata Helena Peršuh, Domen Valič

Prikaži celoten spored za predstavo

  • 06. 10. 2020 ob 20.00. SNG Nova Gorica, mali oder. Abonma Konto in Izven. Izbirna predstava za abonente. Razprodano!
  • 06. 10. 2020 ob 17.00. SNG Nova Gorica, mali oder. Abonma Konto in Izven. Izbirna predstava za abonente.