Slovensko narodno gledališče Nova Gorica

Tamara Matevc

Brundagrrrrom!

Gostuje Gledališče Koper

Otroška predstava

Krstna uprizoritev

na sporedu

Za predstavo trenutno ni razpisanih terminov.

o delu

Ko deklica Živa v gozdu za svojega bolnega brata išče zdravilni divji med, zaide in se lačna in žejna zateče v medvedji brlog, kjer utrujena zaspi. Ko se domov vrne medved Milko in spozna, da je nenapovedana gostja popila njegov malinov sok in pojedla njegovo sladko hruško, se odloči, da bo Živo kruto kaznoval: domov je ne bo spustil toliko časa, dokler ne bo pospravila njegove hiše.

Živa, ki ne pospravlja niti doma, kaj šele na obiskih, mu predlaga, da bi mu raje skuhala čarobni napoj, saj je opazila, da medved Milko ne zna izgovoriti črke r. Odkupila se bo torej tako, da bo medvedu skuhala čarobni napoj, s pomočjo katerega se bo končno naučil reči črko r.

In potem kuhata in mešata in nakuhata čarobno besedo za medveda Milka, ki pa je medved sploh ne more uporabiti, saj je ne zna izgovoriti. Kako bosta rešila to zagato?

In ali lahko tudi medved Milko pomaga Živi? Živa se namreč zelo zelo boji teme … Zakaj pa ne? Ko se iz nasprotnikov spremenimo v prijatelje, je vendar mogoče skoraj vse. S ščepcem prave čarobne besede pa čisto vse.

 

Režiser Jaka Ivanc


Scenograf Jaka Ivanc; avtor songov Igor Saksida; avtor glasbe Davor Herceg; kostumograf Sebastian Nared; asistentka režiserja Renata Vidič; lektor Martin Vrtačnik; oblikovalec svetlobe Jaka Varmuž

Igrata Luka Cimprič in Deklica Živa Tjaša Hrovat

 

Predstava traja 30 minut in nima odmora.

 

Prikaži celoten spored za predstavo

  • 27. 02. 2021 ob 10.30. Splet. Abonma Polžek in Izven.