Slovensko narodno gledališče Nova Gorica

Davide Valrosso

Pet plesov za prihodnost / Cinque danze per il futuro

Goriški plesni festival Visavì

Krstna uprizoritev

na sporedu

Za predstavo trenutno ni razpisanih terminov.

o delu

Na odru imamo dve figuri, plesalca in glasbenika, ki tketa niz povezav, odnosov, izmenjav, pojavov in dekonstrukcij, tako da se od prvega do petega poglavja zvrsti množica temeljnih podob in imaginarijev. Prizori presegajo stik ali razdaljo med vlogami, pri čemer nastopajoči izginjajo ali se izmenjujejo in tako odvržejo svoja oblačila ter si nadenejo obleko drugega.
Pet plesov za prihodnost je mešanica nastopajočega telesa oziroma oblikovanje odrskega organizma kot hibridnega stvora med plesom in koncertom. Predstavo bogatijo posebnosti nastopajočih posameznikov, ki na oder prinesejo vsak svoj nabor elementov, ki so nujni za prihodnost.

Umetnik Davide Valrosso tesno sodeluje s festivalom Oriente Occidente in skupinami Balletto di Roma, Attakkalari Bangalore (Indija) ter Polish Dance Theatre. S svojimi predstavami je gostoval na številnih festivalih v Italiji in tujini (Španiji, Romuniji, na Hrvaškem, v Indiji in Koreji). Deluje kot učitelj pri Accademia Nazionale in Balletto di Toscana ter je koordinator C.I.M.D. Leta 2020 je ustanovil družbo NINA, ki jo tudi vodi.

Idejna zasnova: Davide Valrosso
Nastopa: Davide Valrosso
Izvirna glasba v živo: Daniele Gherrino
Sodelovanje pri idejni zasnovi: Valeria Vannucci

Produkcija: NINA
Podpora: ADH – Anghiari Dance Hub, Körper, a.ArtistiAssociati, C.I.M.D, PARC Performing Arts Research Centre, Centro Nazionale di Produzione della Danza Virgilio Sieni in Fondazione CR Firenze
V sodelovanju s: Fuori Programma Festival / Teatro Biblioteca Quarticciolo, ARTEFICI.ResidenzeCreativeFvg / ArtistiAssociati
Fotografija: Giovanni Chiarot

 

Goriški plesni festival Visavì je prvi mednarodni čezmejni festival sodobnega plesa v Gorici in Novi Gorici, ki ga društvo Artisti Associati organizira v sodelovanju z občinami Gorica, Krmin in Gradišče. Mednarodno partnerstvo vključuje SNG Nova Gorica in mrežo plesnih društev Pan Adria (Slovenija, Hrvaška, Italija).
Posebnost Goriškega plesnega festivala Visavì je njegova čezmejna razsežnosti. Naslov Evropske prestolnice kulture 2025, ki ga je Nova Gorica z Gorico pridobila s skupno kandidaturo predstavlja skupni cilj za rast in razvoj. Festival bo k temu cilju prispeval tako, da bo dodatno krepil sodelovanje in spodbujal kroženje občinstva. Projekt pa je tudi spodbuda k nadaljnji rasti festivala, ki se je prvič organiziral leta 2020 in se sedaj začenja uveljavljati na nacionalni in mednarodni ravni.

Več o festivalu tukaj.

Prikaži celoten spored za predstavo

  • 30. 10. 2021 ob 18.30. SNG Nova Gorica, veliki oder. Goriški plesni festival Visavì. Abonma Konto in Izven. Izbirna predstava za abonente