Slovensko narodno gledališče Nova Gorica

Collettivo MINE

Vaje za pesniški manifest / Esercizi per un manifesto poetico

Goriški plesni festival Visavì

na sporedu

Za predstavo trenutno ni razpisanih terminov.

o delu

Vaje za pesniški manifest je debitantsko delo Collettiva MINE in predstavlja ustanovitveni akt družbe. Soavtorski manifest se utelesi kot plesni izraz in koreografska stvaritev desetih avtorjev v prepletanju individualnega in zborovskega diha, v katerem se sinhrono gibanje prostora in teles razvije v navdih za kolektivno govorico s prepričljivo poetiko. Ponavljanje, trmasta odločnost – samostojna, močna in strukturirana. Odrski nastop kot orodje za skupno pisanje, ki je sposobno ustvarjati interakcije in vzpostavljati korespondence, oživljati eno skupno telo, ki odraža sposobnost skupnega prehoda skozi spremembe.

MINE je rezultat srečanja med umetniki Francescom Saveriom Cavalierejem, Sirom Guglielmijem, Fabiom Novembrinijem, Roberto Racis in Silvio Sisto. Gre za eksperiment kolektivnega in horizontalnega ustvarjanja ter koreografskega pisanja desetih avtorjev. Leta 2020 je MINE pripravil koreografski projekt Corpi Elettrici in leta 2021 sodeloval s Swans never die (Danzare la memoria 2020–2022).

Collettivo MINE
Nastopajo: Francesco Saverio Cavaliere, Fabio Novembrini, Siro Guglielmi, Roberta Racis, Silvia Sisto
Glasba: Samuele Cestola
Produkcija: Fondazione Fabbrica Europa per le Arti Contemporanee
Projekt je bil izbran za: ARTEFICI 2019 Residenze Creative FVG/Artisti Associati Gorizia; zmagovalni projekt na DNAppunti Coreografici 2019, ki ga je podprl Nacionalni produkcijski center v Firencah – Compagnia Virgilio Sieni, Operaestate Festival/CSC Centro per la scena contemporanea Občine Bassano del Grappa, L’arboreto – Teatro Dimora | La Corte Ospitale Centro di Residenza Emilia Romagna, Fondazione Romaeuropa, Gender Bender Festival iz Bologne in Triennale Milano Teatro; projekt izbran za NID Platform 2021
Projekt so omogočili: Teatro India- Teatri di Roma, Fondazione Fabbrica Europa, Spazio13Bari.

 

Goriški plesni festival Visavì je prvi mednarodni čezmejni festival sodobnega plesa v Gorici in Novi Gorici, ki ga društvo Artisti Associati organizira v sodelovanju z občinami Gorica, Krmin in Gradišče. Mednarodno partnerstvo vključuje SNG Nova Gorica in mrežo plesnih društev Pan Adria (Slovenija, Hrvaška, Italija).
Posebnost Goriškega plesnega festivala Visavì je njegova čezmejna razsežnosti. Naslov Evropske prestolnice kulture 2025, ki ga je Nova Gorica z Gorico pridobila s skupno kandidaturo predstavlja skupni cilj za rast in razvoj. Festival bo k temu cilju prispeval tako, da bo dodatno krepil sodelovanje in spodbujal kroženje občinstva. Projekt pa je tudi spodbuda k nadaljnji rasti festivala, ki se je prvič organiziral leta 2020 in se sedaj začenja uveljavljati na nacionalni in mednarodni ravni.

Več o festivalu tukaj.

Prikaži celoten spored za predstavo

  • 29. 10. 2021 ob 21.30. SNG Nova Gorica, veliki oder. Goriški plesni festival Visavì. Abonma Konto in Izven. Izbirna predstava za abonente