Slovensko narodno gledališče Nova Gorica

Žigan Krajnčan

Fusion Reactor

Gostujeta Flota in Kino Šiška

Plesno-glasbeni spektakel

na sporedu

Za predstavo trenutno ni razpisanih terminov.

o delu

Projekt Fusion Reactor z lastno avtorsko glasbo in plesom potuje med številnimi žanri. Fusion Reactor simbolizira spoj in kreativno reakcijo ljudi in idej na odru. Fusion Reactor pretvarja majhno količino mase v veliko količino energije.

Odkar sem v srednji šoli slišal za izraz Gesamtkunstwerk, me preganja misel, kaj je to danes in kaj meni pomeni celostno umetniško delo. Zame predstavlja ravnovesje med spektaklom in improvizacijo, med jazzom in klasično glasbo, med reggaejem in hip-hopom, med sodobnim plesom in freestylom, med petjem in plesom, med posameznikom in ekipo. Med koncertom, performansom in plesno predstavo. V tem vmesnem prostoru kar poka od kreativnosti. Ekipo, s katero se podajamo na to potovanje, sestavljajo izjemni posamezniki, vsak vrhunski na svojem področju, vsak mi je inspiracija. Inspiracija za nenehen osebni razvoj in napredek. Ker svet lahko spremenimo samo, če spremenimo sebe.

Žigan Krajnčan

 

Režiser, koreograf, pevec, plesalec Žigan Krajnčan

Glasbeniki Marko Črnčec, Miha Koren, Kristijan Krajnčan, Patricija Škof, Klara Klasinc
Gostja Sahareya
Plesalci Beno Novak, Anamarija Klajnšček, Alja Sedonja, Bor Prokofjev, Ian Hotko, Andraž Prokofjev, Kristyna Šajtošová, Urbana Scena Ljubljana

 

druge opombe

Avtorja fotografij Sunčan Stone in Jan Pirnat

Prikaži celoten spored za predstavo

  • 21. 02. 2023 ob 20.00. SNG Nova Gorica, mali oder. Abonma Mladi, Konto in Izven. Izbirna predstava za abonente