Slovensko narodno gledališče Nova Gorica

Giovanni Leonarduzzi, Lia Claudia Latini

Sympósion

Gostuje Compagnia Bellanda

Plesna predstava

na sporedu

Za predstavo trenutno ni razpisanih terminov.

o delu

Leonarduzzijevo novo delo, ki ga je navdihnil slavni Platonov razmislek, raziskuje nenehen pritisk, ki ga posameznik doživlja pri iskanju idealnega, edinstvenega in dovršenega telesa. Izhajajoč iz pojma hermafroditov iz Aristofanovega diskurza – nadnaravnih simbolov moči in oblike – Sympósion analizira težave pri iskanju, ohranjanju in gojenju odnosov v družbi, ki vse bolj spodbuja individualizacijo posameznika, vse manj pomena pa pripisuje kompromisu življenja v dvoje. Predstava poskuša izgubljeno harmonijo ponovno vzpostaviti s priklicem gibljivih figur, ki se rodijo iz zlitja dveh teles.

Produkcija v okviru mreže Pan-Adria: Zavod EN-KNAP (Center kulture Španski borci), Slovensko narodno gledališče Nova Gorica, Moment, Hrvatski kulturni dom na Sušaku, Zagrebački plesni centar, Mediteranski plesni centar in Artisti Associati iz Gorice.

Gostuje Compagnia Bellanda 

Plešeta Giovanni Leonarduzzi, Lia Claudia Latini

 

Skupina Bellanda in Giovanni Leonarduzzi

Zgodovina Giovannija Leonarduzzija kot plesalca se začne z breakdanceom, kjer je od leta 1997 aktiven in priznan tako na italijanski kot na mednarodni ravni. Leta 2012 je ustanovil skupino Bellanda z željo po razvoju poglobljenega iskanja gibanja in jezika, ki sega od urbanih korenin do korevtičnega pisanja sodobnega plesa. Leta 2017 se Giovanni Leonarduzzi in Claudia Latini odločita skupaj nadaljevali to raziskavo in poiskati nova stičišča med tehniko breakdancea in sodobno tehniko.

Prikaži celoten spored za predstavo

  • 02. 02. 2023 ob 20.00. SNG Nova Gorica, mali oder. Abonma Konto in Izven. Izbirna predstava za abonente