Slovensko narodno gledališče Nova Gorica

Florian Zeller

Resnica

La Vérité

Gostuje Slovensko stalno gledališče Trst

Sodobni bulvar

na sporedu

Za predstavo trenutno ni razpisanih terminov.


trajanje Predstava traja 1 uro in 30 minut in nima odmora.

o delu

Začne se kot pikantna bulvarka, ki jo že spočetka odlikujejo vešče spisani dialogi. Pred gledalcem se z vsako novo repliko vse bolj razgaljata starejši moški in mlajša ženska – oba sta poročena in oba varata, v hotelski sobi sta že kar abonirana. Da bi bila mera polna, je ona poročena z njegovim najboljšim prijateljem.


Resnica sodobnega francoskega komediografa Floriana Zellerja je vznemirljiva kot vožnja po zelo vijugasti cesti čez alpski prelaz, kjer nikoli ne veš, kaj bo za naslednjim ovinkom. Ali je treba vedno govoriti le resnico? Ali se je bolje kdaj pa kdaj zateči v laž, da bi srečno prišli skozi zapleteni labirint partnerskih odnosov?Komentarji
SNG Nova Gorica spodbuja razpravo uporabnikov o predstavah in o objavljeni vsebini na spletnih podstraneh predstav. Uporabnike pozivamo, da se pri komentiranju držite teme in upoštevate pravila govornega bontona. Tudi ostro kritiko ali nestrinjanje s posameznimi mnenji je mogoče izraziti brez osebnih napadov in žalitev. Neprimerne in žaljive vsebine bodo odstranjene.

Želim oddati komentar

Prikaži celoten spored za predstavo

  • 20. 01. 2019 ob 17.00. SNG Nova Gorica, veliki oder. Za abonma Nedelja popoldan, Konto in Izven