Slovensko narodno gledališče Nova Gorica

Mednarodni festival uličnega gledališča Ana Desetnica v Novi Gorici

Ikar

Southpaw Dance Company, Velika Britanija

na sporedu

3. 7. 2019 ob 20.00. Bevkov trg, Nova Gorica. Brezplačen ogled. Zaradi dežja preloženo na mali oder SNG Nova Gorica ob 20.30

mesto kulture

 

 

MEDNARODNI FESTIVAL ULIČNEGA GLEDALIŠČA ANA DESETNICA V NOVI GORICI

Southpaw Dance Company, Velika Britanija

IKAR

Ulično plesna predstava

Ikar je najnovejša ulična predstava skupine Southpaw, ki s poletom zavzema svetovna ulično - gledališka prizorišča. Osrednji element predstave je mitski par kril, ki Ikarja mehko dviga v višave. Ostali nastopajoči pred nami pletejo dogajanje iz pripovednih in  gibalnih elementov. Ikar je plesno gledališka predelava klasičnega grškega mita.
Ikar  je obseden z nebom in si prizadeva, da bi poletel. Kombinacija plesa in za Southpaw značilnega fizičnega jezika, ki jim je prinesel svetovno slavo, pričara gledalcu podobe Ikara, kako se zaganja v zrak, kako omahuje in poletava, vedno bolj zavzet in zazrt v višave.   
Občinstvo doživlja Ikarjeve sanje in prizadevanja neposredno,  tudi zaradi njegovih 4 merskih kril, ki artistom omogoča, da s kombinacijo tehnik koreografije in manipulacije predmetov  Ikar pred pogledi ljudi dejansko poleti v nebo.
Predstava ima dva dela – povorko, ko Ikar leti med in nad ljudmi skozi mesto in statični zaključek, ki v polurni plesni produkciji pripoveduje o Ikarjevem srečanju s Soncem.
Skupina Southpaw Dance Company je bila ustanovljena leta 2013 pod umetniškim vodstvom koreografa Robbyja Grahama.
Skupina ustvarja močne, radostne predstave, od malih solo nastopov do velikih spektaklov, ki združujejo absolutno umetniško integriteto s privlačnimi pripovedmi, ki navdihujejo in navdušujejo občinstvo, in navsezadnje izraža strast do tega, kaj vse plesna  predstava lahko je.

»ULIČNI PLES Z ZLATIM PRIDIHOM, KI SEŽE DO NEBA… NEVERJETNO!« Sonjpy Ray v časopisu The Guardian

Trajanje: cca 20' povorka + 30' finalni nastop

Internet: http://southpawdancecompany.co.uk/

ikar, fuH8gBWk.jpeg ikar, LOOauaLA.jpeg ikar, oH3e1QAD.jpeg  Ikar-vodilna