Slovensko narodno gledališče Nova Gorica

Po Carlu Goldoniju

Kraške intrige

Gostuje KD Brce

na sporedu

spletni nakup vstopnic

1. 3. 2020 ob 17.00. SNG Nova Gorica, veliki oder. Abonma Nedeljska gledališka srečanja in Izven

V idilični kraški vasici pozabljeni od sveta živita dve družini. V hiši kamnoseka Sergiota Čičerona poleg njegove žene stanujeta še njeni dve mlajši sestri, Julka in Albina, ki sta po smrti matere ostali prepuščeni sami sebi. Sergio je pogosto zdoma na kraških kamnolomih vse do Nabrežine. Z njim dela vajenec Giovanin, v katerega sta zaljubljeni tako Sergiotova svakinja Albina kot Lučka, hči Toneta Šardona, glave družine, ki živi v hiši nasproti Čičerona. Tone je ribič, ki s sinom Lepim Pepijem ribari po morju med Križem in Trstom.
Ko so njihovi možje in snubci zdoma, žene svoje hrepenenje po njih preganjajo tako, da skrbijo za dom, opravljajo hišna opravila in si čas, kakopak, krajšajo s čvekanjem, spletkarjenjem in brušenjem jezikov, kar iz samega dolgega časa včasih povsem nehote uide nadzoru in majhna laž zaneti plaz težkih besed, ki pripelje do tako hudih intrig, da mora vanje poseči celo država. Kraške intrige so strastna komedija o zaljubljenih srcih in hudobnih jezikih z buškami in batinami.

Gostuje KD Brce

Režiser Andrej Zalesjak

Igrajo Milivoj Colja, Branka Guštin, Erna Trobec, Urban Grmek Masič, Jožko Okretič, Milena Colja, Bojana Furlan, Silvestra Grižnik Kačič, Niko Pertot, Pavel Trobec, Emil Švara, Grozdana Švara

 intrige1 intrige2 intrige3 intrige4