Slovensko narodno gledališče Nova Gorica

Oton Župančič, Irena Rajh

Diči, diča!

Gostujeta Hiša otrok in umetnosti in Lutkovno gledališče Fru-Fru

na sporedu

spletni nakup vstopnic

14. 3. 2020 ob 10.30. SNG Nova Gorica, mali oder. Abonma Lutkovni polžek in Izven. Preloženoodpovedano

V svoji sobi je deklica. Osamljeno se prestopa po sobi, dokler ne zagleda zelene vrvice, ki visi iz njenega zabojčka za igrače. In na koncu vrvice je privezan majhen lesen konjič. Kar naenkrat se konjiček začne gugati sam od sebe, zelena vrvica pa na steni izrisuje neznano, čarobno pokrajino. Deklica najde vedno nove predmete in igrače, ki oživijo v črtni risbi sveta na steni.
Predstava je kolaž otroške poezije Otona Župančiča v sodobni in sveži glasbeni preobleki. Vsak izmed koščkov kolaža s svojo zgodbo in likovno podobo, ki temelji na otroških risbah, pričara celostno gledališko izkušnjo za najmlajše.

Predstava je bila uvrščena v program festivala 28. Poletni lutkovni pristan, Maribor 2017, v program festivala Bobri, Ljubljana 2018 in 2019 ter v katalog kakovostnih predstav Zlata paličica.

Avtorica idejne zasnove in režiserka Irena Rajh
Nastopata Ana Špik in Anže Virant

Predstava traja 30 minut

dici dica urska boljkovac (12) dici dica urska boljkovac (17) dici dica urska boljkovac (19) dici dica urska boljkovac (23) dici dica urska boljkovac (28) dici dica urska boljkovac (30) dici dica urska boljkovac (39) dici dica urska boljkovac (4) dici dica urska boljkovac (42) dici dica urska boljkovac (49) dici dica urska boljkovac (51) dici dica urska boljkovac (56) dici dica urska boljkovac (6) dici dica urska boljkovac (60) dici dica urska boljkovac (66) dici dica urska boljkovac (82)