Slovensko narodno gledališče Nova Gorica

Festival La Mousson d'Été, Francija

Renesansa

Evropska gledališka konvencija / European Theatre Convention

na sporedu

22. 5. 2021. Splet

Projekt Renesansa, ki ga organizira Evropska gledališka konvencija ETC (European Theatre Convention), bo na spletu ponudil ogled kratkih petminutnih filmov 22 gledališč iz 18 evropskih držav. Dramsko izhodišče projekta predstavlja pojem renesansa. 250 evropskih umetnikov in ustvarjalcev, ki so sodelovali pri projektu, so se navdihovali v filozofiji in težavah življenja v času  pandemije. Premislili so realnost življenja v tem nenavadnem času in potenciale za ponovno rojstvo gledališča. Renesansa predstavlja tudi preporod gledališč v virtualnem prostoru, ki so v tem času preizkusila in predstavila nove oblike besedil, zasnovala dela za digitalni oder in razvila digitalne dramaturgije.
Vsak delovni dan med 9. majem in 4. junijem 2021 bo na spletu objavljen en video enega gledališča iz serije. Filme si boste lahko ogledali kar od doma, in to brezplačno.


Festival La Mousson d'Été, Francija

Večje od mene je ljubek, pretresljiv in navdihujoč monolog o zgodbi (ponovnega) rojstva – je zgodba, ki zaobjema mit, ljubezen in potovanje v prelepo neznano …

Scenarij:  Nathalie Fillion
Prevod: Emily-Jane Cohen in Michelle Hanner
Nastopa: Manon Kneusé
Zvok: Caps Records
Podnapisi: Gaia Resta