Slovensko narodno gledališče Nova Gorica

Joseph Nzobandora – Jose

Peter Klepec

Gostuje Gledališče MalihVelikih

na sporedu

spletni nakup vstopnic

22. 1. 2022 ob 10.30. SNG Nova Gorica, mali oder. Abonma Lutkovni polžek in Izven

Peter Klepec je droben in šibak fant, ki odide s trebuhom za kruhom. Na kmetiji dobi službo pastirja najbolj strašnega ovna Janka in se zaljubi v gospodarjevo hčer Patricijo. Na poti do njenega srca mu nagaja Brane s prijatelji, a na srečo ga brani tudi močni oven. Ko v gozdu najde spečo vilo in jo z vejami zaščiti pred pripekajočim soncem, mu ta v zameno ponudi izpolnitev ene želje, ki nato Petru Klepcu pomaga v boju z najbolj razboritim dečkom na kmetiji.

Kaj si Peter Klepec zaželi in kako mu dobra vila to želji izpolni? Komu se v predstavi najbolj mudi in kdo najbolje pleše? Če bi radi slišali ali se Peter Klepec nauči francosko in videli ali je močnejši kot Martin Krpan in lahko v zrak vrže celo ovna Janka, se prepričajte sami. Odgovori čakajo v tem lutkovnem mjuziklu, ki na gledalicih pusti svoj pečat. Z avtorsko glasbo in songi Josa, poznanega predvsem iz dueta Murat&Jose se Peter Klepec pred očmi gledalca pokaže kot iznajdljiv in brez strahu, predvsem pa dobrosrčen in brez slabih namer.

Predstava je zelo dinamična, z veliko glasbe in songov. Traja 40 minut in je primerna za otroke od treh let dalje.

Priredba in režija: Jose; oblikovanje lutk in likovna zasnova: Mateja Šušteršič, Neva Vrba; scenografija: Andrej Adamek; glasba in songi: Jose; glas na posnetku: Barbara Cerar; oblikovanje luči in zvoka: Tomaž Grubelnik

Igrata: Ana Ruter in Jose

peter klepec 3 peter klepec 4 peter klepec 6 peter klepec 5