Slovensko narodno gledališče Nova Gorica

Dušan Kovačević

Vozi, Miško!

Gostuje Gledališče Toneta Čufarja, Jesenice

na sporedu

spletni nakup vstopnic

9. 1. 2022 ob 18.00. SNG Nova Gorica, veliki oder. Abonma Nedeljska gledališka srečanja in Izvenodpovedano

Kdo ne pozna kultnega filma »Ko to tamo peva?« (Kdo neki tam poje?) srbskega režiserja Slobodana Šijana in scenarista Dušana Kovačevića iz leta 1980, ki je bil gledan ne le v naši nekdanji skupni državi, pač pa tudi širše, in je celo v Ameriki tolkel rekorde!
Črna komedija, ki se godi v Srbiji na dan pred napadom na Jugoslavijo, 5. aprila 1941 torej! Skupina potnikov nekje v provinci čaka na avtobus firme »Krstić in sin«, da bi prišli v glavno mesto. Med potniki so: kmet, ki hoče obiskati sina v kasarni, šminkerski pevec, ki gre na avdicijo, lovec, na smrt bolan možak, pop, človek, ki komaj čaka nemške okupacije in mladoporočenca.
Vstopijo v avtobus, ki ga vozi Miško, sin sprevodnika Krstića.
Na celodnevni poti se jim dogajajo različne stvari: udeležijo se pogreba, krpajo zračnico, prečkajo most, prenočijo … in ko drugo jutro prispejo na cilj, doživijo nemški zračni napad.

Poglejte kako film zaživi na odru, kako smo iz »črne komedije« napravili »smrtno resno komedijo«!
In pohitite: avtobus vozi strogo po voznem redu in ne čaka nikogar!

 

Gostuje Gledališče Toneta Čufarja, Jesenice

Priredba in režija Gregor Čušin

Igrajo Gašper Stojc, Boštjan Smukavec, Borut Verovšek, Ivan Berlot, Milan Trkulja, Gregor Mandeljc, Matej Mužan, Klemen Košir, Armin Čulić, Nataša Anderle, Bojan Dornik, Gregor Vidmar, Krištof M. Čušin, Klemen Klemenc, Slavko Batur, Brane Baloh, Franci Žnidaršič, Blažka Udir, Danila Koselj, Darka Rebolj, Elizabeta Žnidaršič, Manca Ropret, Milica Berlot, Neja Šmid, Olja Šest, Stanka Ogrin

Predstava traja 1 uro in nima odmora.

Nagradi: posebno priznanje za ansambelsko usklajenost na 59. Linhartovem srečanju 2021; Boštjan Smukavec najboljši komedijant na festivalu v Pekrah 2021

 

misko1 misko2 misko4 misko5 misko7 misko8 misko10