Slovensko narodno gledališče Nova Gorica

Anja Štefan

Drobtine iz mišje doline

Gostuje Lutkovno gledališče Maribor

na sporedu

spletni nakup vstopnic

6. 1. 2024 ob 10.30. SNG Nova Gorica, veliki oder. Abonma Mali polžek in Izven

Drobne miške so s svojim pogledom na svet še kako velike. Skozi igro (besed) opazujejo svet okoli sebe, njegove svetle in manj svetle plati. Igrivost in ritmičnost pesmi, ki najmlajšim nevsiljivo ponujajo vrline, kot sta iskrenost in lepota, bo zaživela v lutkovni podobi.

Za delo Drobtine iz mišje doline je Anja Štefan prejela nagrado večernica, nagrado Večera za najboljšo otroško in mladinsko literaturo.

Mišja dolina iz zbirke Anje Štefan se je razširila na oder, miške so prilezle v hiško, na travnike, polja in v gozdove. Predstava majhnih mišk za majhne otroke, z namigi, kako se znajti v velikem svetu. Z vsemi svetlimi in temnejšimi toni nas spodbuja: "Le pogumno, le za mano, kmalu bomo našli hrano, ne le hrano, boljši svet, kjer nam lažje bo živet’."

Gostuje Lutkovno gledališče Maribor
Avtorica besedila Anja Štefan
Režiserka Nika Bezeljak
Avtorica likovne podobe (po navdihu ilustracij Alenke Sottler) Ajda Sitar
Igralci Danilo Trstenjak, Gregor Prah in Eva Stražar k. g. / Elena Volpi

 

Predstava traja 35 minut. Na sporedu ob 10.30 in 16.00.

Drobtine-iz-misje-doline-LGM-01 1 bw Drobtine-iz-misje-doline-LGM-02 2 bw Drobtine-iz-misje-doline-LGM-1 3 bw Drobtine-iz-misje-doline-LGM-10 10 bw Drobtine-iz-misje-doline-LGM-11 11 bw Drobtine-iz-misje-doline-LGM-4 4 bw Drobtine-iz-misje-doline-LGM-7 7 bw Drobtine-iz-misje-doline-LGM-8 8 bw