Slovensko narodno gledališče Nova Gorica

Heiner Müller

Cement

Gostuje SNG Drama Ljubljana

Ljubezenska drama

na sporedu

Za predstavo trenutno ni razpisanih terminov.


trajanje Predstava traja 1 uro in 40 minut ter nima odmora. 

o delu

Cement Heinerja Müllerja, enega najpomembnejših dramatikov druge polovice 20. stoletja, je nastal po ruskem romanu Fedorja Gladkova z enakim naslovom. Zgodbo o revoluciji, delavskem razredu in rojstvu novih medčloveških odnosov sta avtor priredbe in dramaturg Milan Ramšak Marković ter režiser Sebastijan Horvat uprizorila kot mednarodno trilogijo v Zagrebu, Ljubljani in Beogradu. Vsaka od uprizoritev tematizira drug vidik drame: v središču ljubljanske je intimna zgodba Gleba in Daše.

 

Cement je ena največjih ljubezenskih zgodb svetovne dramatike. Gleb Čumalov se po nekaj letih državljanske vojne po oktobrski revoluciji vrne domov, kjer se znajde v tovarni cementa, ki kljub visokoletečim revolucionarnim maksimam sameva sama, prazna in nedelujoča. Njegova vrnitev domov je tudi vrnitev k ženi in njunemu otroku. Toda žena mu ne vrača poljubov in objemov. Zaljubljena je drugam: njena ljubezen je zdaj Revolucija, njeno telo in srce sta zapečatena, njun otrok pa zaradi lakote kmalu mrtev.

Sebastijan Horvat

 

Režiser Sebastijan Horvat

Igrajo Nataša Barbara Gračner, Marko Mandić, Igor Samobor, Vanja Plut, Nejc Cijan Garlatti, Gorazd Logar, Timon Šturbej, Drago Ivanuša

 

druge opombe

Avtor fotografij Peter Uhan

Prikaži celoten spored za predstavo

Za predstavo trenutno ni razpisanih terminov.