Slovensko narodno gledališče Nova Gorica

Svetlana Makarovič

Prekleti kadilci

Gostuje SNG Drama Ljubljana

Gledališki koncert

na sporedu

Za predstavo trenutno ni razpisanih terminov.


trajanje Predstava traja 2 uri in ima odmor.

Igrajo

o delu

Svetlana, ta iskrena in brezkompromisna lučenoska, s svojim delom vedno znova zadene v osrčje problemov sodobne družbe. Neizprosno razgalja dvoličnost, zahrbtnost, povzpetništvo in samoljubje. Njena beseda je kot nabrušen nož, oster in precizen tudi takrat, kadar govori o lepem, dobrem, nežnem in o ljubljenem. V kratki satirični knjižici Prekleti kadilci skozi genezo kadilskega rodu obračuna z nasprotniki kajenja. Z bridkim humorjem se sprehodi skozi svetovno tobačno zgodovino in tako naslika hudomušen mozaik kadilske problematike.

Nestrpnost do kadilcev lahko v nekem trenutku postane metafora za vsakršno nestrpnost, ki se pojavlja v naši družbi. To je nestrpnost, ki zlahka dobi krila in preraste v sovraštvo.

nagrade

  • Nina Valič - nagrada Sklada Staneta Severja za igralske dosežke v sezoni 2017/18, med drugim tudi za vlogo Kadilke, Protikadilke


Komentarji
SNG Nova Gorica spodbuja razpravo uporabnikov o predstavah in o objavljeni vsebini na spletnih podstraneh predstav. Uporabnike pozivamo, da se pri komentiranju držite teme in upoštevate pravila govornega bontona. Tudi ostro kritiko ali nestrinjanje s posameznimi mnenji je mogoče izraziti brez osebnih napadov in žalitev. Neprimerne in žaljive vsebine bodo odstranjene.

Želim oddati komentar

Prikaži celoten spored za predstavo

  • 16. 01. 2019 ob 20.00. SNG Nova Gorica, veliki oder. Za abonma Mali oder, Konto in Izven. Izbirna predstava za abonente. Prestavljeno na veliki oder, zato so na voljo nove proste vstopnice!