Slovensko narodno gledališče Nova Gorica

Recital Prešernove poezije

V sodelovanju z Združenjem dramskih umetnikov Slovenije

na sporedu

8. 2. 2022 ob 12.00. Nova Gorica. Prešernov dan

Recital Prešernove poezije, ki vsako leto na Prešernov dan poteka na Bevkovem trgu v Novi Gorici, se zaradi epidemioloških razmer tudi letos seli na radio.

8. februarja, ob 12. uri bo na sporedu 3. programa Radia Slovenija, programa Ars, potekala osrednja kulturna prireditev, tradicionalni, 36. recital Prešernove poezije Združenja dramskih umetnikov Slovenije, ki bo letos potekal v živo iz studia 26 Radia Slovenija, Radia Maribor in s Trga Evropa v Novi Gorici/Gorici. Na čezmejnem trgu Evropa, ki je trg slovenske Nove Gorice in italijanske Gorice, bo v sodelovanju z Evropsko prestolnico kulture Nova Gorica – Gorica GO! 2025 in SNG Nova Gorica sodelovalo šest slovenskih igralcev in ena italijanska igralka. Recital bo režiral Alen Jelen.

Izbrane pesmi našega največjega pesnika bo interpretiralo več deset igralk in igralcev iz skoraj vseh slovenskih gledaliških hiš. Recital bo z glasbo povezal član orkestra RTV, saksofonist Lenart Krečič.

Recital bo moč slišati tudi po ulicah in trgih slovenskih mest in krajev: Vrba na Gorenjskem, Ljubljana, Maribor, Celje, Novo mesto, Koper, Nova Gorica in Kranj. Del recitala bomo neposredno prenašali tudi na Prvem programu Radia Slovenija, Radiu Koper in Radiu Maribor.

Na Prešernov dan bo ob 11. uri na valovih Radia Robin potekal tudi poseben recital poezije, ki ga je SNG Nova Gorica pripravil v sodelovanju z Radiem Robin.

recital, 8.februar